Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 1/10/2014 ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ηλεκτρονικά οι διορθώσεις για τη διεύθυνση κατοικίας συνταξιούχων
Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προβούν στην μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους.
Picture 0 for Ηλεκτρονικά οι διορθώσεις για τη διεύθυνση κατοικίας συνταξιούχων
Ηλεκτρονικά θα μπορούν να διορθώνουν τη διεύθυνση κατοικίας που έχουν δηλώσει στην εφορία, οι συνταξιούχοι του δημοσίου από την 1η Οκτωβρίου 2014.
 
Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet, θα μπορούν να προβούν στη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία του εντύπου Μ1 «Απόδοσης Α.Φ.Μ./Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων» που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr (Επιλέξτε «Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ» και στη συνέχεια «ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΗΤΡΩΟΥ).
 
Όσοι συνταξιούχοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet και επιθυμούν να μεταβάλουν τη διεύθυνση κατοικίας τους με ηλεκτρονική διαδικασία, θα πρέπει προηγουμένως να εγγραφούν στις ηλεκτρονικής υπηρεσίες του TaxisNet σύμφωνα με όσα ορίζονται με την ΠΟΛ1178/7-12-2012 (ΦΕΚ 1916/Β/9-12-2010) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
 
Σε περίπτωση αλλαγής αριθμού δελτίου ταυτότητας ή καταχώρησης τηλεφώνου επικοινωνίας, η μεταβολή αυτή θα γίνεται αποκλειστικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. χωρίς να απαιτείται και αντίστοιχη αίτηση στην Υπηρεσία Συντάξεων.
 
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής του εντύπου Μ1 στο TaxisNet και ενημέρωσης της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ως ανωτέρω, θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά ο συνταξιοδοτικός φάκελος των συνταξιούχων.
 
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την 1η Οκτωβρίου 2014  η Υπηρεσία Συντάξεων δεν θα δέχεται αιτήσεις  για τις παραπάνω αιτίες.
 
Επίσης από την ίδια ημερομηνία (01/10/2014) δεν θα δέχεται αιτήσεις για αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης της σύνταξης, δεδομένου ότι η αλλαγή αυτή γίνεται από 01/04/2014 ΜΟΝΟ μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος με τη χρήση του αριθμού ΔΙΑΣ.
 
Επιπλέον, με την ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των οφειλών τους (π.χ. για αναγνώριση προϋπηρεσίας, κατασχέσεις, διατροφές κ.λ.π.), για τις οποίες γίνεται ή γινόταν παρακράτηση από τη σύνταξή τους.
 
Η πληροφορία αυτή είναι διαθέσιμη στην κεντρική σελίδα της προσωποποιημένης πληροφόρησης συνταξιούχου.
 
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου