Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε προστατευόμενα μέλη ανασφάλιστων θανόντων

Υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη ανάλογη με εκείνη που παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, θα έχουν έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015, τα προστατευόμενα μέλη οικογενειών ανασφάλιστων θανόντων.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη περιέχεται σε εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, βάσει της οποίας ορίζεται ότι οι επιζώντες σύζυγοι και τα τέκνα διατηρούν το δικαίωμα παροχών ασθένειας σε είδος.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Διεκδίκησης Σύνταξης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών, «Ομόνοια», στην Ελλάδα και του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, «με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καλύπτεται το ερμηνευτικό κενό που υπήρχε και εξυπηρετούνται προστατευόμενα μέλη οικογενειών που έχουν ανάγκη».

Με νόμο του 2012 έγινε ανασχεδιασμός του πλαισίου συνταξιοδότησης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, θεσμοθετήθηκαν αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σχετικής σύνταξης και επανακρίθηκαν από 1/1/2013 όσοι την ελάμβαναν.

Στη συνέχεια με νόμο του 2014 θεσπίστηκε ότι οι υπερήλικες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σύνταξης, δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 28/2/2015.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε για τη πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να ενταχθούν και ανασφάλιστοι υπερήλικες άνω των 67 ετών, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια.


6/11/2014
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου