Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Α/ΓΕΕΘΑ προωθεί την άρση των περικοπών των Συντάξεων των Αποστράτων κάτω των 55


 avramop


Με εντολή του ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος προωθεί την άρση  της κατάπτυστης ,αλλά  και ρατσιστικής   περικοπής των ηλικιακών κριτηρίων των συντάξεων των Αποστράτων κάτω των 55 ετών, που ψηφίστηκε σε μια νύχτα και οδήγησε στην σύγκρουση  χιλιάδων Αποστρατών Αξιωματικών   με τον τότε ΥΕΘΑ Μπεγλίτη   που μίλησε για »πραξικόπημα και τραμούκους  » και είπε το εξής αμίμητο: Θα τους απομακρύνω με τη βία ! Απο πού άραγε ;
Τότε όλα τα κόμματα πλην του ΠΑΣΟΚ καταδίκασαν την ενέργεια του τότε Υπουργού Οικονομικών Βενιζέλο (φωτογραφική διάταξη ) να περικόψουν κατά 40% την κύρια σύνταξη των Αποστράτων Αξιωματικών των Ε.Δ και Σ.Α και ώθησε στα άκρα και στη φτώχια χιλιάδες αξιωματικούς …Ήταν το πρώτο βήμα εναντίον των Ελλήνων Αξιωματικών που στα επόμενα χρόνια θα τους χτυπούσαν αλύπητα ,αφού πλεόν υπήρχε  μίσος  και μάλιστα ταξικό !
Απο την ΕΑΑΣ Λάρισας λάβαμε το έγγραφο και το αναδημοσιεύουμε μαζί με την ανακοίνωση, του δραστήριου αυτού Παραρτήματος  της Ενώσεως των Αποστράτων Αξιωματικών.
Ηλικιακά Κριτήρια 

Για όσους θυμούνται την 11η Σεπτεμβρίου 2013, επ” ευκαιρία της  έλευσης στην πόλη της Λάρισας (SEEBRIG, 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, ΑΤΑ και 110 ΠΜ) του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους προέδρους των ΕΑΑΣ Λάρισας Σχη ε.α. Απόστολο Παπαπαρίση και ΕΑΑΑ Λάρισας Σγο ε.α. Κων-νο Λιούτα, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγού Κωσταράκου Μιχαήλ.
Είχαμε γράψει τότε « …ο κ. Υπουργός έδωσε προσοχή στο θέμα των ηλικιακών περικοπών για το οποίο ζήτησε επιπλέον ενημέρωση την οποία θα υποβάλουμε εντός των ημερών μέσω του κ. Α/ΓΕΕΘΑ (φυσικά και το πράξαμε). Ως συνήθως κρατάμε μικρό καλάθι και θα περιμένουμε τυχόν εξέλιξη επί των θεμάτων του υπομνήματος.» Σήμερα μπορούμε να σας δείξουμε μία πρώτη ενέργεια. Οι προσπάθειες συνεχίζονται από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου